Μασάζ

Athena Beauty & Care

Χαλάρωση και ευεξία

Στόχος του, η μείωση της κατακράτησης υγρών και η απομάκρυνση των τοξινών, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, ώστε να συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

Το μασάζ βελτιώνει την τοπική κυκλοφορία, η οποία μεταφέρει το οξυγόνο και τις θρεπτικές ουσίες από το αίμα μέσα στα κύτταρα. Αυτό οδηγεί στην ενυδάτωση του δέρματος, το οποίο αποκτά μεγαλύτερη ελαστικότητα και λεία εμφάνιση. Η αύξηση της τοπικής κυκλοφορίας βοηθάει με τον ίδιο τρόπο και στο αδυνάτισμα συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της κακής κυκλοφορίας του αίματος που θεωρείται ως μια από τις πιο βασικές αιτίες δημιουργίας τοπικού πάχους.

Είναι ένα έντονο μασάζ, το οποίο εφαρμόζεται στα σημεία που εμφανίζεται το πρόβλημα.

Προσφέρει γρήγορη και αποτελεσματική αποτοξίνωση του οργανισμού, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και τοπική αναζωογόνηση του δέρματος.

 

Γενικά

Μεταξύ των εναλλακτικών και φυσικών μεθόδων καταπολέμησης της κυτταρίτιδας, το μασάζ είχε πάντα μια υψηλή θέση σε ότι αφορά τ’ αποτελέσματα και τη δράση του. Πέρα από την ευεξία, τη χαλάρωση και τη θεραπευτική προπαντός επίδραση που εισπράττει κανείς, η μάλαξη είναι κι ένας πολύ καλό τρόπος «παθητικής εκγύμνασης» των μυών και αποτοξίνωσης του λεμφικού συστήματος που έχει θαυμάσια αποτελέσματα στην κυτταρίτιδα σε όποιο στάδιο κι αν βρίσκεται.

Πως δρα

Με τις κατάλληλες πιέσεις στα κατάλληλα σημεία,
Ενεργοποιούμε  τη διαδικασία της λιπόλυσης, καταπολεμώντας  την τοπική συσσώρευση λίπους. Το αδυνατιστικό μασάζ διεγείρει τη μικροκυκλοφορία των τριχοειδών αγγείων, αποτοξινώνει το δέρμα (κυτταρίτιδα) και σμιλεύει το σώμα, το οποίο ανακτά το σχήμα του και την ελαστικότητα του.
Η αγωγή γίνεται με προϊόντα ιδιαίτερα δραστικά κατά της κυτταρίτιδας, καθώς επίσης και με αποτοξινωτικά αιθέρια έλαια τα οποία κατά τη διάρκεια απορροφώνται από το σώμα σας επιταχύνοντας τα αποτελέσματα και βοηθώντας τον οργανισμό σας να διασπά το λίπος ακόμα και μετά τη λήξη της αγωγής.

Επιπλέον, χάρη στην ενίσχυση της μικροκυκλοφορίας καταφέρνει να απομακρύνει την κατακράτηση υγρών που είναι υπαίτια για την εμφάνιση οιδήματος. Διώχνει τα νεκρά κύτταρα αλλά και τους ρύπους διευκολύνοντας την διείσδυση σε βάθος της κρέμας και άρα και την καλύτερη δράση της. Παράλληλα, συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων και υγιών κυττάρων αλλά και ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης που με την σειρά τους είναι αρωγοί στην σύσφιξη αλλά και την ενίσχυση του συνδετικού ιστού.

Αποτοξινώνει, βοηθά στη μείωση των οιδημάτων και ταυτόχρονα, επιμένοντας στα προβληματικά σημεία τοπικού πάχους, προσφέρει αποτελέσματα άμεσα ορατά σε πόντους. Tο σώμα «σμιλεύεται» και η εικόνα του «φλοιού πορτοκαλιού» μειώνεται αισθητά.

 

Τι είναι;

Το λεμφικό μασάζ, είναι το μασάζ που βοηθά το υγρό της λέμφου να κινηθεί ομαλά μέσα στο λεμφικό σύστημα και έτσι βοηθά την επιδερμίδα να αποβάλλει τις τοξίνες ενώ παράλληλα μεταφέρει στην επιφάνειά της θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Τι είναι η λέμφος;

Το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που μεταφέρει το αίμα φτάνουν στο μεσοκυττάριο χώρο διαπερνώντας τα τοιχώματα των τριχοειδών μαζί με μια ποσότητα πλάσματος. Αυτό το υγρό, που ονομάζεται υγρό των ιστών, στην ουσία αποτελεί τη λέμφο. Με τη λέμφο απομακρύνονται από τους ιστούς άχρηστες ουσίες, για να διοχετευτούν τελικά στο αίμα.

Πώς γίνεται;

Στόχος του λεμφικού μασάζ είναι να δώσει στη συσσωρευμένη λέμφο διέξοδο. Σε αντίθεση με το κλασικό μασάζ, δεν δουλεύει πάνω στις μυϊκές ομάδες και την κυκλοφορία του αίματος, αλλά μόνο πάνω στο λεμφικό σύστημα. Ο μασέρ σπρώχνει το δέρμα με κινήσεις τέτοιες που ακολουθούν τη φυσική πορεία της λέμφου, χωρίς ποτέ να της ασκεί πίεση. Ουσιαστικά, δουλεύει πάνω στα επιφανειακά λεμφαγγεία, που βρίσκονται ακριβώς κάτω από το δέρμα, όμως οι κινήσεις είναι τέτοιες που ξεμπλοκάρουν ακόμα και την πιο βαθιά κυκλοφορία της λέμφου, η οποία βρίσκει διαφυγή μέσα από δευτερεύοντα κανάλια που συνδέουν το λεμφικό σύστημα με τις φλέβες.

Το μασάζ με βεντούζες είναι μια φυσική θεραπευτική μέθοδος, που επιτυγχάνει τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου, τη μείωση του πόνου και τη χαλάρωση της μυϊκής σύσπασης. Το μασάζ με βεντούζες βοηθά σε μυϊκά προβλήματα, καθώς αυξάνεται η αιματική κυκλοφορία των υποδόριων αγγείων και έτσι και των υποκείμενων μυών. Τέλος οι βεντούζες μπορεί να ασκήσουν αντιφλεγμονώδη δράση, αυξάνοντας την παρουσία αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ουσιών στην περιοχή.

Το Gua Sha είναι ένα μασάζ προσώπου αλλά και σώματος, το οποίο- εκτός από το να σε κάνει να αποβάλεις όλη την ένταση και να νιώσεις χαλάρωση- σου χαρίζει και καθαρότερο δέρμα, λιγότερες ρυτίδες και υπόσχεται μια πιο νεανική εμφάνιση. Πρόκειται για ένα μασάζ στο πρόσωπο και το σώμα με επίπεδο νεφρίτη ή ροζ χαλαζία με ανοδικές κινήσεις για να χαλαρώσει τους τραβηγμένους από την ένταση μύες και να βοηθήσει στην ανάπλαση ιστών.

Η μόξα (moxa), γνωστή και ως μοξαθεραπεία είναι μία επικουρική τεχνική της παραδοσιακής Κινέζικης ιατρικής, η οποία προβλέπει καύση του βοτάνου Artemisia argyi σε συγκεκριμένες περιοχές και βελονιστικά σημεία του σώματος. Ο στόχος είναι η θεραπεία μέσω της θέρμανσης και των ιδιοτήτων του βοτάνου, που εν γένει χρησιμοποιείται σε μορφή κώνων ή «πούρων». Πιστεύεται ότι αυτή η πρακτική ευοδώνει την κυκλοφορία του Αίματος και του τσι (Qi).